fbpx PiLeJe | Expertise: Microbiota Overslaan en naar de inhoud gaan

Expertise Microbiota

Als voorloper in het onderzoek naar probiotica ontwikkelt PiLeJe onderzoeks- en selectieprotocollen voor specifieke probiotische stammen.

PiLeJe expertise van microbiota

Het laboratorium PiLeJe, voorloper op het gebied van onderzoek naar probiotica, voert al jaren verschillende experimenten met probiotische stammen uit en publiceert hierover. Zowel op het gebied van hun resistentie in verschillende fysisch-chemische condities (levensvatbaarheid, resistentie in verschillende omgevingen bijvoorbeeld) als van hun impact op de gezondheid. PiLeJe draagt zo bij tot de wetenschappelijke vooruitgang op dit gebied. 

historique microbiotes
 • Tot
  10.000
  miljard

  micro-organismen, voornamelijk bacteriën in de darmflora

 • 2 Kg

  Dit is het gewicht van de darmflora

 • De onbalans in de populatie van de darmflora wordt dysbiose genoemd

 • Deze onbalans heeft consequenties voor de werking van de darmflora (ontregeling van de opname van voedingsstoffen en miocronutritënten, ontregeling van het weerstandsvermogen enz.) en kan mede oorzaak zijn van talrijke ziekten

Voorgeschiedenis

PiLeJe ontwikkelde en verkocht een van de eerste formules met probiotica in Frankrijk. Dat was in 1990. 

Pileje, voorloper IN probiotica

De visie van PiLeJe:
een gepersonaliseerd en gemedicaliseerd aanbod in probiotica

Aan de hand van jarenlang onderzoek naar probiotica ontwikkelde PiLeJe een expertise op het gebied van het selecteren van probiotische stammen met het oog op de ontwikkeling van een bijzondere gezondheidsacties en van een gerichte formulering die de bestanddelen naar de plaats van bestemming kunnen brengen. 

Gepersonaliseerd aanbod van biotische stammen