Een zoekopdracht uitvoeren

Expertise Micronutritie

Micronutritie bestudeert de impact van micronutriënten op de gezondheid, corrigeert en optimaliseert de micronutrionele toestand.

De expertise van PiLeJe

Conventionele geneeskunde baseert zich vooral op een curatieve benadering. De ziekte wordt behandeld wanneer deze zich voordoet. Conventionele geneeskunde is over het algemeen niet zo geschikt voor preventieve behandelingsmethodes.

 

Bij een traditionele medische behandeling volstaat men in de meeste gevallen met het corrigeren van een bepaalde ziekte. De oorsprong van de aandoening wordt niet altijd behandeld en vandaar heeft dit zijn beperkingen.

 

Het laboratorium PiLeJe heeft besloten de gepersonaliseerde gezondheidsgeneeskunde te volgen, die preventief is en een aanvulling vormt op de conventionele geneeskunde.

Een tekort aan ijzer komt wereldwijd het meest voor

7 van de 10 België

 

zouden minder magnesium binnen krijgen dan is aanbevolen

Geïndividualiseerde micronutritie:

  • vormt een preventie van aandoeningen en storingen van het lichaam
  • zorgt voor een aanvulling op de klassieke geneeskunst door bepaalde ongewenste bijwerking van behandelingen te verzachten of de werking ervan te versterken

Micronutritie als het hart van de gezondheidsgeneeskunde

Micronutritie maakt deel uit van deze benadering. Deze benadering heeft als doel curatieve geneeskunde aan te vullen met preventieve geneeskunde. Ze baseert zich op het feit dat de aandoeningen en de ziekten die ten dele verband houden met het bestaan van tekorten aan of gebrek van evenwicht van micronutriënten door het tekort of gebrek aan evenwicht te herstellen kunnen aandoeningen worden voorkomen of, als de ziekte al aanwezig is, de effectiviteit van de behandeling met geneesmiddelen te verbeteren.

 

PILEJE, SPECIALIST IN DE BENADERING DIE GEPERSONALISEERD ZIJN

De visie van PiLeJe:

een gepersonaliseerd en gemedicaliseerd aanbod

Als voorloper op het gebied van micronutritie ontwikkelt laboratorium PiLeJe micronutritionele voedingssupplementen die worden gebruikt in het kader van de Gezondheidsgeneeskunde. Met als doel behandelingen te ontwikkelen die gepersonaliseerd, preventief en een aanvulling zijn op de conventionele geneeskunde zijn.

Inzicht in de oorzaak van de aandoeningen

 

NADERE INFORMATIE

Optimaliseren biologische beschikbaarheid de ingrediënten

 

NADERE INFORMATIE

Micronutritie vandaag de dag

Eten kan tegenwoordig in onze geïndustrialiseerde samenlevingen worden beschouwd als de meest alledaagse handeling maar goed eten is veel moeilijker geworden. Er zijn levensmiddelen in overvloed, maar paradoxaal genoeg tonen studies aan dat veel bevolkingsgroepen voedingstekorten vertonen.

 

Doordat voeding steeds meer is geïndustrialiseerd en er gebruik en misbruik wordt gemaakt van kant-en-klaarmaaltijden vertoont wat er op ons bord ligt steeds meer onbalans. Onze voeding is rijk aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vetten en suikers, maar is armer geworden aan essentiële bestanddelen, de micronutriënten of microvoedingsstoffen. MEER WETEN

 

STAND VAN ZAKEN EN HUIDIGE KENNIS

De belangrijkste rollen van micronutriënten

Al heel lang twijfelt niemand meer over de invloed op de gezondheid van de hoeveelheid en de kwaliteit van onze voeding. Voeding bestaat uit ‘brandstoffen’ - dat zijn de voedingsstoffen (ook wel macronutriënten genoemd) die energie leveren aan de cellen (suikers of ‘koolhydraten’, vetten of ‘lipiden’ en eiwitten of ‘proteïnen’) - en micronutriënten.

 

MEER LEZEN

De tekorten aan micronutriënten en de gevolgen daarvan

De tekorten aan micronutriënten hebben consequenties voor de gezondheid. Onder een bepaalde drempel kunnen de tekorten ernstige ziektes verorrzaken.

 

MEER LEZEN

 

Ontdek onze andere expertises

Expertise in Microbiota

PiLeJe is pionier op het gebied van onderzoek naar probiotica en ontwikkelt onderzoeks- en selectieprotocollen voor specifieke probiotische...

 

NADERE INFORMATIE

Expertise in planten

Het laboratorium PiLeJe beschikt over meer dan 20 jaar expertise in planten, een combinatie van kennis van de eigenschappen van planten en...

 

NADERE INFORMATIE