Overslaan en naar de inhoud gaan
Micronutrition

Expertise Micronutritie

Micronutritie bestudeert de impact van micronutriënten op de gezondheid, corrigeert en optimaliseert de micronutrionele toestand.

De expertise van PiLeJe

Conventionele geneeskunde baseert zich vooral op een curatieve benadering. De ziekte wordt behandeld wanneer deze zich voordoet. Conventionele geneeskunde is over het algemeen niet zo geschikt voor preventieve behandelingsmethodes. 
Bij een traditionele medische behandeling volstaat men in de meeste gevallen met het corrigeren van een bepaalde ziekte. De oorsprong van de aandoening wordt niet altijd behandeld en vandaar heeft dit zijn beperkingen.

Het laboratorium PiLeJe heeft besloten de gepersonaliseerde gezondheidsgeneeskunde te volgen, die preventief is en een aanvulling vormt op de conventionele geneeskunde.

  • Een tekort aan ijzer komt wereldwijd het meest voor

  • 7 van de 10 België

    zouden minder magnesium binnen krijgen dan is aanbevolen

  • Geïndividualiseerde micronutritie:
    - vormt een preventie van aandoeningen en storingen van het lichaam
    - zorgt voor een aanvulling op de klassieke geneeskunst door bepaalde ongewenste bijwerking van behandelingen te verzachten of de werking ervan te versterken

Micronutrition

Micronutritie als het hart van de gezondheidsgeneeskunde

Micronutritie maakt deel uit van deze benadering. Deze benadering heeft als doel curatieve geneeskunde aan te vullen met preventieve geneeskunde. Ze baseert zich op het feit dat de aandoeningen en de ziekten die ten dele verband houden met het bestaan van tekorten aan of gebrek van evenwicht van micronutriënten door het tekort of gebrek aan evenwicht te herstellen kunnen aandoeningen worden voorkomen of, als de ziekte al aanwezig is, de effectiviteit van de behandeling met geneesmiddelen te verbeteren.

PiLeJe, specialist in de benadering DIE gepersonaliseerd zijn

De visie van PiLeJe:
een gepersonaliseerd en gemedicaliseerd aanbod

Als voorloper op het gebied van micronutritie ontwikkelt laboratorium PiLeJe micronutritionele voedingssupplementen die worden gebruikt in het kader van de Gezondheidsgeneeskunde. Met als doel behandelingen te ontwikkelen die gepersonaliseerd, preventief en een aanvulling zijn op de conventionele geneeskunde zijn.