Overslaan en naar de inhoud gaan
Phytothérapie

Expertise Fytotherapie

PiLeJe is betrokken bij alle fasen van de Plantenproductie proces; van het veld tot onderzoek in gepersonaliseerde fytotherapie.

De expertise van PiLeJe op het gebied van fytotherapie

Het laboratorium PiLeJe overziet en controleert de alle fasen van het volledige productieproces van zijn fytotherapeutische gezondheidsoplossingen. Vanaf eerste selectie van de plantensoort (er bestaan van sommige planten meer dan 2000 soorten!), de condities waaronder ze gekweekt worden tot aan het ontwerp van het eindproduct (geschikte toedieningsvorm, verpakking).
 
PiLeJe gebruikt sinds 1998 de verse plant om zijn gezondheidsoplossingen te maken en fabriceert zelf het extract uit de plant volgens een bijzonder procedé. 
 
Dit procedé omvat met name een extractietechniek die een totum oplevert dat de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk imiteert. Het totum is het geheel van werkzame en nuttige stoffen van de plant, dit is dus eigenlijk oorsprong van haar eigenschappen.

Visuel pci 2
  • Een plant

    bestaat uit meerdere honderden verschillende soorten

    bevat tot 250 stoffen die als "actief" bekend staan

  • De kwaliteit van een plantenextract hang af van de kwaliteit van de gebruikte grondstof: geselecteerde soort en extract, herkomst, oogstseizoen

  • Het totum komt overeen bet het geheel van actieve en nuttige stoffen van de plant dat intact bewaard moet blijven middels een respectvolle extractiemethode

 

Geïndividualiseerde klinische fytotherapie 

De plant heeft het vermogen om een globale werking te bieden door op meerdere niveaus te werken en door verschillende lichaamsfuncties te reguleren. De veelheid en de complementariteit van de verschillende bestanddelen bieden de mogelijkheid om het lichaam te reguleren en te ondersteunen en niet uitsluitend de geïsoleerde tekortkoming van het ene of het andere orgaan te verhelpen.
 
Zo is ruim twintig jaar geleden de geïndividualiseerde klinische fytotherapie ontwikkeld, waarbij wetenschappelijke kennis van planten en hun stoffen wordt gecombineerd met kennis van hun therapeutische werking op de fysiopathologie van ziekten. 

Geïndividualiseerde klinische fytotherapie

De visie van PiLeJe:
een gepersonaliseerd en gemedicaliseerd aanbod

De grondstof, en dus de kwaliteit van de gekozen plant, staat vóór alles garant voor de kwaliteit van het eindproduct en de doeltreffendheid ervan.