Laboratorium PiLeJe verdedigt in deze vier expertisedomeinen het idee van een gepersonaliseerde begeleiding en een opvolging "op maat" door een gezondheidsdeskundige.
Laboratorium PiLeJe besteedt buitengewoon veel aandacht aan de kwaliteit van de oplossingen die voor de consument beschikbaar gemaakt worden. Hiervoor beheert de groep de volledige productieketen en de logistieke keten via haar verschillende regionale faciliteiten (Ariège, Allier, Maine-et-Loire). De grootste fabriek van Saint Bonnet de Rochefort in het departement Allier bevindt zich op de site van Naturopôle met ISO 14001-certificering (managementsysteem gebaseerd op continue verbetering van de milieuprestaties door de impact van onze activiteiten te beheren).

Veilige producten van goede kwaliteit
Om ervoor te zorgen dat de doseringen veilig en de producten stabiel zijn, worden er kwaliteitscontroles uitgevoerd in elke ontwikkelingsfase en tijdens de levensduur van het product. Met deze processen kunnen de kwaliteit en veiligheid van onze producten gegarandeerd worden. De groep heeft verschillende certificeringen zoals de ISO 22 000-norm.
Deze norm houdt in dat alle onderdelen deel uitmaken van een systeem dat regelmatig beoordeeld wordt op het vlak van prestaties met het oog op continue verbetering: grondstoffen, milieu, productieprocessen, competenties van het personeel...

Innoverende formules die in samenwerking met gezondheidswerkers ontwikkeld worden
PiLeJe streeft ernaar om een diep inzicht te krijgen in de gezondheidsbehoeften waar dokters en apothekers in hun dagelijkse werk mee te maken krijgen. Wanneer deze behoeften geïdentificeerd zijn, is het doel om hen oplossingen aan te reiken die het leven van de patiënten verbeteren.
Hiervoor investeert laboratorium PiLeJe zwaar in onderzoek en ontwikkeling. Een team wetenschappers dat waakzaam blijft, leidt onderzoeksprogramma's en gaat contracten aan met instellingen zoals INRAE, INSERM of andere privé onderzoeksinstellingen.
Opleiding van gezondheidswerkers centraal in de gezondheidsgeneeskunde
De consument moet geïndividualiseerde raad kunnen krijgen. Begeleiding door een gezondheidswerker is dus van essentieel belang. De teams van PiLeJe zetten zich in om gezondheidswerkers op te leiden en te informeren op het vlak van microbiota, voeding, micronutritie en fytonutritie.
Deze artikelen kunnen u interesseren
De extractiemethode van Phytostandard® begrijpen
Het laboratorium PiLeJe, expert in fytonutritie sinds meer dan 20 jaar, heeft een innovatieve methode ontwikkeld waardoor een moleculair profiel van d...
Micronutritie als de kern van het concept "gezondheidsgeneeskunde"
Op grond van het concept van de "gezondheidsgeneeskunde" dat in 1990 door dokter Leclerc werd gelanceerd koos Laboratorium PiLeJe gekozen voor een gep...