Opleiding en voorlichting van gezondheidswerkers promoten
Bijscholing 's avonds, ronde tafels... laboratorium PiLeJe engageert zich naar gezondheidswerkers toe zodat ze hun praktijk kunnen verrijken en kunnen evolueren naar een „gezondheidsgeneeskunde„ die gebaseerd is op preventie en een globale behandeling van de patiënt. Gezondheidswerkers kunnen zich tijdens deze evenementen vormen, maar ook informatie uitwisselen over de evolutie van medische raad en hun ervaringen delen.
De opleidingen rond gezondheidsproblemen (zoals spijsverteringsstoornissen, slaapproblemen, immuniteitsproblemen, vermoeidheid of het voorkomen van cardiovasculaire aandoeningen of diabetes type 2 via voeding) zijn opgesteld door dokters die gespecialiseerd zijn in voeding, micronutritie en fytotherapie en door specialisten. Via begeleiding worden gezondheidswerkers individueel opgevolgd door peers in het gebruik van de door het laboratorium ontwikkelde hulpmiddelen wanneer ze een diagnose stellen en bij het organiseren van consultaties rond Gezondheidsgeneeskunde.
Engagement op lange termijn
De Stichting PiLeJe, onder auspiciën van de Fondation de France, streeft ernaar om klein en groot ertoe aan te zetten om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Dankzij talrijke samenwerkingsverbanden (scholen, stads- en gemeentehuizen, bedrijven, sportverenigingen, ziekenhuizen...) organiseert de Stichting conferenties en educatieve workshops die uitleggen hoe onze levensstijl ons kan helpen om gezond te blijven.